bule thn jga ni bonzer!!!!!

Kumusta kayo?

come n get stucked here..hehehe..n enjoy ur stay.. Maraming Salamat ^^

Latest

hye smua

shamo23

bukan lagi rasa tapi mmg suda lebih setahun nda menulis apa2 haha ni pun kebetulan masuk selepas google key word impian 1996..dan sebenarnya saat ini aku sepatutnya struggle untuk menyiapkan mcm2 laporan sekolah dan yang sangat urgent saat ini ialah #hrmis

aku susah mo agak berapa peratus kesiapan hrmis ku ni tapi rasanya mcm mo siap jugalaa haha..

dulu aku ada target, at least 1 post per month..tapi syukurlaa aku x terbeban oleh target itu dan sebenarnya banyak yang mau dicerita tapi sekarang aku lebih suka akan privacy..aku di tahap yang aku sudah tidak berapa selesa untuk berkongsi hal peribadi apatah lagi yang terlalu peribadi..rasanya aku cuma akan berkongsi cerita yang not based on temporary emotion tapi selepas beberapa kali pertimbangan hehehe tapi aku tidak janji🙂

menulis bukan bila ada keperluan, tapi bila ada rasa dan masa terluang..bukan dibayar pun huhuhu

cuma mo bagitau yang Alhamdulillah life is great..sorround by love one..ada banyak benda yang aku take for granted dan aku cuba perbaiki itu..mohon ditunjukkan jalan yang lurus..mohon diberi hidayah..ilmu yang bermanfaat..kesihatan yang baik..dimurahkan rezeki..dikurniakan isteri yang soleha dan cute (amin ya rob) ku mohon seluruh keluargaku semua seperti dalam doa2ku..aku sayang 4 orang anak buahku semuanya..

apapun kerja yang tertangguh jangan kasi terbengkalai..izinkan aku menyiapkan hrmis malam ini hehehe

hingga ke post yang akan datang

Assalamualaikum🙂

Beijing Disember 2013

as i promised u earlier, inilaa some of my own personal photos back in beijing china..holiday bersama keluarga..pertama kali melancong ke luar negara..rasanya sampai sekarang aku masih boleh ingat feel kesejukan -10 beijing di siang hari🙂 Alhamdulillah syukur dapat melancong bersama keluarga i cherished that for the rest of my life

http://flipagram.com/f/2Ciy0GrUPx

so here it goes🙂

people dont talk bout blog anymore

sadly but true ba..

aku baru nonton film white house down lakonan channing tatum and jame fox..dan dalam dialog antara channing dengan anaknya, ginilaa lebih kurang ayat si anak

‘people dont talk about blog anymore’

huhuhu biarlaa kalau tiada orang yang peduli..tulis tetap tulis ada pembaca atau tiada nda kesahlaa

aku menulis bukan kerna namaaaaa

hehehe

penat btul ujung minggu aku kali ni

penat but meaningful tue much better ba kan banding dengan relax but meaningless..jgn salah sangka, aku suka sgt dengan relax walaupun meaningless hahaha im the master of it🙂

iya aku tau yang aku owe u guys pictures from beijing..oklaa aku try tu up something here..

sabar ya🙂

Beijing, mu tunggu aku datang

beijinginshaallah besok 19/12/13 akan bertolak ke beijing CHINA!!!

1st time dalam seumur hidup aku pergi ke luar negara

excited tapi masa yang sama nervous..kena2 lagi musim winter..setakat ni persediaan humble dan ok🙂

orang bilang nda dpt facebook di China sbb goverment sna blocked FB dari masuk ke negara tersebut hmmm

harap2 dengan ilmu yang ada memudahkan percutian kami sekeluarga amin ya rob

tggu balik dari beijing baru aku update blog dengan gambar2 sekali ya hehehe

p/s : bingung nendoroid apa yg mo di bawa ~_~

 

blogger nda tegar

huhaiii mcm sterotype pula kan bila lama nda mengupdate blog sendiri alasannya msti begini

  1. busy
  2. more to facebook
  3. komputer rusak
  4. weekend yg sarat dgn aktiviti
  5. tidur ku lebih berharga
  6. bermain game console ku lebih berharga

tapi bgitulaa kenyataannya, syukur juga sbb dibuka pintu hati untuk mengupdate subuh2 ni hihihi

terima kasih kopiko 3-1 brown sugar yg sgt owsemm ilang ngantuk aku especially masa tguk Man Utd vs arsenal..MU menang ok 🙂

tapi serius, desktop pc aku mmg rosak baru2 ini..suda juga aku beli harddisk baru tpi lum lgi install windows 7 dan lain-lain..

bilik aku btul2 nda tsusun..stress tau

mcm nda stress jer..mcm comel jer..

heee geli

k sambung next entry🙂

100 tahun sekali ja bro

camping jambori baru2 ni telah menelan seminggu daripada cuti2 ku huahahaha tapi alhamdulillah susah dan senang ianya telah dilalui bersama kontinjen pengakap penampang..kecil ja grup kami kalau mo dibandingkan dengan kontinjen yg lain fuhhh terasa perbezaannya..

perjalanan selama 6 jam menggunakan van urvan nissan, start dari sk kibabaig hingga ke scout nature sandakan..stuck di jamm..mengurus pendaftaran murid, urus makanan, tempat tinggal kami, YA kami x tidur di khemah huahaha saja suka2 kali huhu

rasa excited aku mmg nda dpt digambarkan..lautan manusia seramai 4000++ dari seluruh dunia berhimpun dalam satu kawasan..sememmangnya satu perasaan yang hebat..mcm berada di woodstock seja padahal blum pernah smpai sna pun heee

alhamdulilah byk ilmu yg buli dibawa balik ke sekolah..aku ni sebenarnya noob pengakap, camping pun bru sekali hoho bravo tapi aku suda nmpk bagaimana situasi jambori depan mata aku sendiri..

perjalanan program selama seminggu ini pada umumnya lancar, cuma kurang tidur jalaa yg jadi penyebab suara growl aku timbul tenggelam..

ok aku ndada mood mo menaip sebenarnya ni nti aku bukan entry baru bisuk ya hehehe

provoke

jujur aku bilang aku jenis orang yang paling nda suka cari provokasi..x suka mo cari2 gaduh segala..mo argue ttg sesuatu dengan org tue iyalaa ada juga tapi yg kenal aku rasanya tau jugalaa aku ni jenis orang yg cmana hmmm..

tapi tersentak jugalaa aku oleh kejadian masa di jambori 100 tahun sandakan baru2 ni..diolok-oloknya aku oleh scout prempuan skola menengah sorang ni mcm ndada suda jurang antara scout dengan skipnya..

mungkin pendekatan berdiam diri aku masa tue nmpk mcm org lemah ja kan trust me man aku pun x sanggup mo argue karang ada anak urang menangis gara2 aku..

‘harap muka ja cantik tapi mulut macam longkang’

astaghfirullah

mungkin hari ni perangainya begitu tapi mudah2an dibagi petunjuk dan hidayah moga2 dia menjadi muslimah sejati amin ya rob

 

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.