bule thn jga ni bonzer!!!!!

Posts tagged “SMK Likas

newly wed : roshee & burhan..

burhan a.k.a buraq..

one of my besfren back in high school..classm8 aku dri tingkatan 1-5..geng keras satu bilik time d hostel..antara member yg slalu supply komik d SMK Likas..ko sebut ja komik2 time tue..pendekar laut, wira tunggal, hampir smua dia ada..member yg terer melukis..kami buat printing baju “Blues Untuk Aku” pun guna khidmat lukisan dia..aku pun x tau mna suda tue t shirt bur..duduk satu baris masa form 5 dgn wan [gila c wan awal pagi kentut ja keja dia]..hahaha..sgt terer add math..SLUMBER i must say..but foremost..we proud of u bro..satu2nya member yg dpt msuk UIA dlm kelas kami..pergghh..UIA geng..x sangka jodoh mu ada d UIA[btul bah kan UIA?]..tpi between UIA dgn UMS..hmmm..UMS..UIA..UMS..UIA…woo..UMS lgi kickasss laaa..hahaha..sile jeles dgn kenyataan itu.. ;-)

when u love someone..getting married is the only thing to do


when i watch them on the aisle..i see magic..i witness the chemistry..ull knew that both of em r destined for each other..they’re gonna make a great family..and to roshee..burhan is a gud guy..no..greatest guy ive ever known..knapa?selera makan beliau mengalahkan giant..nyanyiannya..astaga..ke LAUT[hehe stedi ko bur]..dan merajuknya mcm budak darjah empat[hehehe]..persediaan msti mantap roshee..baik dari segi fizikal dan spritual, bahkan intelek serta emosi..

tpi aku percaya..

hanya wanita yg hebat spt roshee utk lelaki yg hebat mcm burhan [kipas lgi shamo..hehehe]..

Tahniah kpd newly wed kita..wish both of u live happily ever after..smoga auda sentiasa mndapat keberkatan dan rahmat Yg Maha Esa..Amin..

bur..be a soleh n gud husband..n oso keep on rockin bro..suda kawin, attitude rock kna jga menten geng..hehe..bah ada time jom stay lepak n teh tarik..lma x borak2 pnjg..apa crita member2 lain?..

marikucuritumpuanmu : turn ana kawin?..Aisyah [AF7], cuma ko bilang sma diurang bila kita akan kawin cayang?..huahahaha.. ;-)

wedding


Congrats bro..

Bro Sariandani..member aku dari SMK Likas suda menamatkan zaman bujang bersama dgn isteri pilihan..congrats bro..dan nmpknya smakin kurang suda jumlahnya “Angkatan Bujang 4 Life” antara kami smua..huhu..majlis berlansung pada 16 Ogos 2008 d halaman rumah c Sa d kampung Warisan Kota Kinabalu..1st time aku msuk sna kg warisan..thank god that the road r not gloriously confusing..hehe..still bule jmpa lgi jalan..mostly member2 aku d SMK Likas byk yg pindah ke Kg Warisan dari Likas skitar tahun 1999..lama suda wooo..ada mo dekat 7 atau 8 tahun suda..

bule tahan ko tadi bro..siap berpakaian ala2 raja..mmg ada stail laaa..pandai ko pilih isteri geng..tapi lupa pula mo tnya nama dia tadi..siok2 kita bercerita smpai bule lupa mo tnya nama..hehe..nway tahniah bro..smoga berkekalan smpai bila2..cepat2 dpt anak, dpt murah rzeki dan mndapat berkat all the time ..AMIN..turn aku?..relax..smpai seru dari langit, msti aku sms kamurang smua..hehehe..Yeah\m/


Converse One Star *

Converse one Star

antara kasut kegemaran muda mudi dari zaman pakcik dan makcik kita smpailaa abad ke 21 ni..x pcaya?..ko checklaa dmana-mana..youngsters skrg esp budak2 rock wajib ada paling kurang satu antara kasut2 buatan kilang Uncle Chuck Taylor ni..aku rasa evolusi rock seiring dgn street fashion oldo the scene sound very comersial..but wht the hell..slagi kita selesa memakainya,ketepikan soal keuntungan berganda syarikat atau hal2 politik yg lain..asal selesa ok apa..yeah..ok knapa “One Star”?..mari aku crita skit sejarah aku dgn kasut fevret sepanjang zaman ni..credit utk member dari skola menengah..junior aku dari SMK Likas[budak sk8]aiya apa suda nama dia?..aku dulu bukanlaa dtg dari golongan anak yg senang hidup..jadi utk punya satu kasut One Star Converse ni adalah sesuatu yg sulit utk dibeli..apa lagi kalau hanya bergantung kpd blnja harian skola skitar hmm lupa suda..kasut ni ja suda berharga hmm ratus jgalaa kali..mo mnta sma mem, MALU..mo menabung, blnja cuma cukup2 utk tampung kos sara diri..balance yg ada pun abis membeli keropok udang..tapi pernah satu masa aku tgl d hostel SMK Likas, junior aku ni mmg sk8er la..deck or anything related to sk8 world smuanya imported n beli d KL[KK x byk bnda2 gini,tp skrg blambak]..dari dialaa tmpt aku tau hal2 dunia sk8 walaupun smpai skrg aku x terer mo ollie..huhu..tapi antara harta2 yg bule d share¬† brsama[mmg baik hati member aku ni], cuma satu ja benda yg buat aku teruja mo pinjam..haha..Converse One Star

..siap ada plaster d depan kasut utk cover koyak berlubang yg sgtlaa kurang enak dipandang..antara byk2 kasut converse yg pernah aku nmpk, ini jalaa yg btul2 fit dgn kaki berbulu ku..disebabkan saiz tapak kaki kami berdua yg hampir sma besar..dgn senangnya aku dpt sarung dan bwa jln2 d KK..hohoho..One Star man..x rmai budak2 d KK yg pakai ni barang..RARE!!!!..eksyen jgalaa aku skjp..kenangan “MASIN” aku spnjg pakai kasut ni adalaa time kami buat trip scara beramai2 antara budak2 lelaki asrama pigi Papar naik keretapi..woo..dgn jeans hitam Lee, t shirt DIY Blues Utk Aku[Mr Burhanuddin punya design dan printing] dan kasut One Star..grunge abis..dan attitude abis..kenangan tahun 1999..gud old times m8..tapi yg aku frust gila..abis ja SPM, dan kemudian sambung Dip..kemampuan dan kuasa membeli itu suda semakin tinggi dan ketara,tapi kasut One Star yg aku idam itu nmpknya suda sold out dan teda lgi kna jual d kdai..dan lebih parah lagi, d KK ni skitar tahun 2000 butik Converse mmg tiada[tahun 2007 skrg barulaa ada d Warisan Square]..berabis aku round kedai2 kasut d KK time tue..mmg tiada, yg ada pun cuma ordinary All Star..tnya member2 lain, rupanya diurg pun tgh mncari jga kasut tue..smpai ada yg sanggup mo turun KL smata-mata mo cari One Star..makanya hasrat yg murni itu terbantut..and sometime bila aku turun KK, msti aku lalu mana2laa kdai kasut yg jual kasut converse..aku check2 jga kalau2 ada One Star..tapi masi menghampakan..last time tahun 2007 kalau x silap, butik converse pun suda aku msuk, tiada jga..aduiiiii..susa sgt jga mo cari kasut old timer ni..jadi pada sapa2 dluar sna yg terbaca post ni..kalau ada sapa2 yg ada info, kdai mana yg ada jual One Star saiz 12 ni..sound aku ok..sbgai ganjaran..akan aku blnja teh tarik kurang harga dan Big Mac 20 ketul..serius ni..hehehe..

justpopup : bro2 sekalian, mungkin ramai yg blum maklum, aku dah dapat One Star aku tahun lepas..utk cerita yang selanjutnya : http://shamo23.wordpress.com/2011/01/22/ehh-dari-mana-datangnya-nehh/


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.