bule thn jga ni bonzer!!!!!

Jus Avocado..BEST!!!

*gmbr ni d ambil d kaki lima bersebelahan Wisma Merdeka,siap dan cantik suda KK skrg..yeah*

antara jus fevret aku..jgn pula kamu silap, jus ini tidak akan menukar anda mnjadi Hulk!!!..oldo aku jarang minum jus,tp dlm beberapa bulan ni, selain kelapa..jus avocado antara item2 yg aku beli kalau turun KK..dan ada satu kedai ja tmpt aku bli jus ni,kalau kamu urg KK, kamu prnh nmpk ka kedai jual2 jus dan chocolate shake ala2 Yoyo cafe d Wisma Merdeka d ground floor berdekatan dgn kedai KFC?..ya situla bah tmptnya..harga?..mahal jgalaa..tapi berbaloi sbb jus yg diurg buat sgt pekat[mybe diurg pakai 1 buah besar]dan rasanya just nice[tidak byk susu manis]..aku x tau byk apa khasiat avocado ni..selain daripada jus ini baik untuk melancarkan pengaliran darah, elak darah tinggi dan mencantikkan kulit..dia kan dlm kategori buahan, so msti ada khasiatlaa..jgn risau..tapi kamurang pun bule bikin sindri ba d ruma..ni resipi turun temurun keluarga kami a.k.a Secret Recipe:

  1. Isi buah Avocado.
  2. Susu Manis F&N[brand lain pun bule asal halal].
  3. Air masak[kami x biasa pakai ais]

tiada pula aku kestau apa dia punya sukatan dan timbangan..dlm hal ni,kamu urg agak2 jalaa ya..hehe..tapi jgn buat terlampau manis..khasiat ntah kemana..sakit pula yg datang..hehe..selamat mencuba dan selamat beramal>_<

2 responses

  1. abdul

    iya…. saya baru saja pulang dari KK, kami nginap din hotel courtyard… jiran borneo grand… araah one borneo….. 3 hari 3 malam kami di one borneo, sabah…… iya saya udah lupa di mana tempatnya….. tapi memang lantai basemen one borneo lah.. sebelah kiri north atrium……. ada satu [out let ] jual jus di sana……. macam2 jus…….. isteri oder jus carrot yg pure [ nda campur apa2.. air pun nda…… gula pun nda – 5 biji carrot dapat lah setengah gelas plastik……. tapi puas hati… original……….. saya oder jus avocado…….. 2 biji blend sama sikit susu… whoi… nyaman eh……. khasiatnya saya alum tau…….. tapi saya pasti banyak khasiatnya….. insya Allah………. kami akan ke sabah lagi suatu hari nanti….

    January 24, 2011 at 10:26 am

  2. wow pure jus carrot..blum d try lgi oleh sya bro..sya pun lama benar suda x minum jus avocado, asal order ja stok avocado habis huhuhu tpi avocado mmg banyak khasiat x syak lagi..n please come again to Sabah..masi banyak lagi tempat2 best utk d explore..sya rekomen Ranau, Tambunan, n Keningau..tempat agak jauh tapi berbaloi ^^

    January 24, 2011 at 3:03 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.