bule thn jga ni bonzer!!!!!

Paramore – Kugiran Awek rambut Merah!!!

kalau ko tnya stiap org, apakah zaman kegemilangan rock bagi diri ko?..byklaa yg akan bagi komen2 yg brbeza-beza..Rock Kapak!..konfom majoriti rockers d Malaysia akan berkata begitu..ada yg bilang zaman jimi hendrix..zaman punk 70-an..revolusi reggae era kegemilangan Bob Marley, Era Muzik garage Grunge scene seattle by Nirvana dan byk lgi..tapi kalau d tnya, skrg ni adakaa ikon rock yg kita bule salute atau kita anggap skrg ni era baru muzik rock Millenium mnggantikan era2 rock yg terdahulu..pada pndapat aku yg sinis ini..otai2 tidak akan byk memuji sgt pemuzik baru2 yg ada skrg..mereka masi akan tetap menganggap yg zaman mereka adalaa yg ter cooolest skali dlm sejarah…spt juga aku, aku akan kata Grunge adalaa Era Rock paling termasyuk mengalahkan zaman2 yg lain..Grunge – selekeh, garage muzik, evolusi punk yg lebih emosi..imej..apahal dgn imej?..x perlu imej itu smua, MTV msi bule trima Nirvana seadanya walaupun Curt hanya pakai kemeja petak2 jeans Levi’s koyak rabak serta converse yg faded..rambut x prlu d gaya melampau-lampau[x prlu sisir pun]..x prlu mekap2 yg merapu..dan errr aku crita lebih karang ada yg mengamuk…hahaha..well biasalaa..yg otai x mo kalah dan yg muda x mo mengalah..tapi itu zaman pilihan aku, namanya juga pilihan..siapa2 pun berhak memilih..tapi kita biarkan saja persoalan yg sungguh merunsingkan fikiran ini kepada satu lagi tsunami muzik yg bagi aku tersangatlaa cool kerana selama dua minggu kebelakangan ini, balik2 album mereka saja yg aku putar..

PARAMORE…huhu knapalaa lmbt sungguh aku utk mengetahui dan menerima kewujudan mereka.sungguh berattitude penyanyi kecil molek ini..Yeah Halley Williams..teruja aku tgk gaya nyanyian dia dlm vclip That’s What u get..sungguh berekspresi dan emosi..satu lagi perkara yg buat aku heart[tlampau feminin pula ayat ni..hahaha] band sebab stail muzik mereka punkrock + emo dan + melodic[yaka melodic?]…dan sudah tentulaa dgn awek genit Halley yg sungguh comel dan kerigitan aku smpai mo dukung sambil lambung tinggi2..yahoooo…guys!!check out their acoustic performance at Hard Rock Cafe. d youtube…sungguh interesting dan mencair jiwa..minat smpai aku tgk vclip itu berpuluh-pluh kali..aku cuba buat perbandingan dgn rock chick yg ada skrg…sapa2 arr…Avril, Amy Evanesence, errr..Elyana?..huhu..inilaa satu2nya rock chick yg sgt mengkonfiuskan dan suda x knal attitude diri..peralihan yg sgt kerap dan buat aku bingung mana satu imej sbnr dia ni..kita asingkan dia kerana dia tidak layak masuk dalam kategori ini…arr ok itu jalaa..Avril Amy dan Halley..ketiga-tiga aweks ni mmg unik dan aku rasa tidak adil utk menilai mereka kerana ketiga-tiga mereka pun bule diklasifikasi sbg karyawan yg berjaya dgn muzik bawaan mereka…tapi buat masa skrg aku akan undi Halley bukan kerana ia ada kaitan dgn Komet Halley dsb..tapi utk musim ini biarlaa aku rekomen band ini utk kamu smua ‘DOWNLOAD’ sbb band ini benar2 bagus..muzik mereka mmg sgt dekat dgn aku buat masa ini..aku x nmpk band2 yg lain yg bole attract my inner side of art..chewaahhh..btw aku x akan berkongsi link rapidshare utk anda menapau album mereka..ko carilaa sindri atau lebih berfaedah lagi kalau ko beli yg ori atau dgr dulu dari youtube dan nilai sendiri..kalau anda rasa album ini best, BELI…aku pn bsuk mo pigi ni skali dgn album nidji..hahaha..koyak lagi dompet vintage aku utk ke 7…anyaway..Keep on rocking…stay away from drug..dan dun drink and drive….Peace\m/

4 responses

  1. afif

    Yeah Paramore!!

    Betul bro, saya pun minat gila layan lagu Paramore ni. Dah download dua album diorang. Riot! yang latest ni memang antara album rock terbaik tahun ni. Saya pun suka tgk video clip That’s What You Get, selalunya tgk dalam mp4 player. Haley Williams ni memang cute, saya tengok video dia pun sebab seronok tengok Haley dalam video tu. Pandai dia buat aksi yang ikut rentak lagu tu

    Go go Paramore!! Chick Rock Does Rock!!

    September 17, 2008 at 12:22 am

  2. yeah..mmg berattitude vokalis band ni..cute n hyper on stage..dats why i like her more than avril..avril skrg dah POP sgt..n girlie too..x ble tahan woo..hehe..

    September 17, 2008 at 2:04 pm

  3. elo, aku bru beli soundtrack twilight, muvi yg dtygkan kat pawagam skang neh. Aku sgt tertarik dgn paramore dn bru jek tau kewujudanny. Hehe. Thanks 4 the info!

    November 29, 2008 at 3:19 pm

  4. ur wlcome..mcm best ja film tue..nti aku try dgr jgalaa ost twilight ni..tanx m8..

    November 29, 2008 at 5:23 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.